Heropstart Activiteiten
Opschorting Activiteiten

We volgen de Corona-maatregelen op en annuleren alle meditatie-cirkels en gebedsdiensten tot en met 18 mei.
Laat deze maatregelen echter geen hindernis voor je beoefening zijn. Je kan op de geplande tijdstippen ook zelf thuis oefenen.
Zo cultiveren we verder onze verbondenheid ondanks de fysieke afstand.

Shaku Jinsen.

Meditatie en Ceremonie te
Neerijse

Op de 8ste, 18de , 21ste en 28ste van elke maand wordt de gebedsceremonie voorafgegaan door meditatie. Je kan ook enkel de meditatie/ceremonie volgen.

De meditatie start om 19u, en wordt na een kleine pauze, gevolgd door de ceremonie. Na de ceremonie is er thee voorzien. Einde om 21u.

previous arrow
next arrow
Slider

Yō E An

Vzw Yō E An heeft als doel de beoefening en studie van het Japanse Shingon-boeddhisme. Daarnaast streeft ze ook naar een verfijning van de algemene kennis van het boeddhisme.

 

Shingon

De Shingon-school is één van de grote strekkingen van het Japans boeddhisme. Ze werd opgericht in de eerste helft van de 9de eeuw n.C. door de monnik Kūkai.

Meditatie

Op verscheidene plaatsen organiseert Yō E An zogenaamde ‘meditatie-cirkels,’ waar er verschillende meditatie-vormen worden onderwezen en beoefend.

Ceremonies

Elke maand worden een aantal traditionele gebedsdiensten uit de Shingon-traditie uitgevoerd. Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Onderricht

Op regelmatige tijdstippen schrijft Shaku Jinsen teksten aangaande de boeddhistische oftewel de Dharma-leer. Deze vind je hier terug.

Samenwerking

Yō E An werkt nauw samen met enkele bekende organisatie waar geregeld nieuwe projecten gestart worden.